12 Haziran 2023 Pazartesi

TELEVİZYONLARDA VE YOUTUBE DA CHP GENEL BAŞKANI SAYIN KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA YAPILAN HAKSIZ ELEŞTİRİLERE VERİLEN CEVAPLAR

TELEVİZYONLARDA VE YOUTUBE DA CHP GENEL BAŞKANI SAYIN KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA YAPILAN HAKSIZ ELEŞTİRİLERE VERİLEN CEVAPLAR

Gerek iktidar yanlısı gerekse muhalif televizyon kanallarında ve YOUTUBE da CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na haklı eleştirilerin yanında haksız ve insafsız, kimi zamanda küçümseyici ve hakarete varan ifadeler kullanılmaya devam edilmektedir. Bu haksız ve insafsız saldırılara vicdanen cevap vermem gerektiğine karar verdim. Nitekim ilgili kişilere ait videoların yorumlar bölümüne ayrı ayrı cevaplar yazdım. Bu cevapların tüm kamuoyu tarafından bilinmesinde yarar gördüm. Bu gazetecilere verdiğim cevaplar aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

Saygılarımla.

Hamdullah Dedeoğlu

12.06.2023

 BİRİNCİ CEVAP: GAZETECİ SEBAHATTİN ÖNKİBAR’A: Gazeteci Sebahattin Önkibar Youtube kanalında, CHP içinde Alevi görünümlü "Ermeni dönmesi" bir cuntanın  bulunduğunu ve Kılıçdaroğlu'nu yönlendirdiğini iddia etmektedir. 

Sebahattin Önkibar'a verilen cevap aynen şöyledir:

"Sayın Önkibar "Ermeni dönmesi" kelimesini size yakıştıramadım. Girişteki alevi ve alevilik güzellemesini de sos olarak kullanmışsınız. 81 ilin kaçında alevi il başkanı var. CHP yöneticilerinden Özgür Özel mi alevi, Öztrak mı alevi, Engin Özkoç mu alevi, Engin Altay mı alevi. Sizin bilinç altınızda da bir alevilik ön yargısı olduğu anlaşılıyor. Sünni genel başkana aleviler oy verirken her şey normal, ama alevi olursa "cunta" mı oluyor. Aynı teorileri Ergenekon ve Balyoz davalarında FETÖ savcılarının söylemesi tesadüf mü? Selamlarımla."

 


İKİNCİ CEVAP GAZETECİ FATİH PORTAKAL'A: Fatih Portakal Sözcü tv'de, Seçimlerdeki yenilginin tek sorumlusu olarak sayın Kılıçdaroğlu'nu göstererek, hemen istifa etmesi gerektiğini çok sert ve küçümseyici bir dille ifade etmektedir. Fatih Portakal'a verilen cevap şöyledir:

"Sayın Portakal, kitle kuyrukçuluğu yapmayın. Politika haber sunmaya benzemez. Kemal beyin hataları olmuştur. Bu doğrudur. Bizim yörenin deyişiyle "Öküz öldükten sonra yol gösteren çok olur" Sizinki de buna benziyor. Kemal bey, Mustafa Kemal'in ilkelerini benimseyen bir kadroyla yerel seçimlere kadar gitmeli, ondan sonra da çekilmelidir."






ÜÇÜNCÜ CEVAP GAZETECİ NEDİM ŞENER'E : Gazeteci Nedim Şener, Haber Global tv'de Kılıçdaroğlu'nun seçim sonuçlarını yanlış değerlendirdiğini ileri sürerek,  CHP Genel Başkanına "bir zavallı" şeklinde hitap etmektedir. Nedim Şener'e verilen cevaplar da şöyledir:

" Nedim bey bir partinin genel başkanına zavallı diyemezsiniz. İktidarın gücünü arkanıza almışsınız, habire sallıyorsunuz. Sizi Atatürkçü bilirdik. İktidar cenahından Atatürk'e ve Cumhuriyete yapılan saldırı ve hakaretlere neden bir kelime etmiyorsunuz. Yaptığınız gazetecilik değil, tetikçiliktir."








Nedim Şener Haber Global TV'de bir başka programda Kemal Kılıçdaroğlu'nun Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girişinde ayağa kalkmamasını saygısızlık olarak nitelemektedir. Buna verilen cevap da şöyledir:

"Sayın Şener rakibine saygı duyana saygı duyulur. Neden tek taraflı anlatıyorsunuz. Kılıçdaroğlu'nu eleştirdiğinizin yüzde birini rakibi için söyleyebilir misiniz?"






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popular