7 Ağustos 2020 Cuma

DİNİ DİNCİLERE BIRAKALIM MI?

 DİNİ, DİNCİLERE BIRAKALIM MI?

Bu sorunun cevabı kesinlikle hayır olmalıdır. Zira dini, dincilere bırakırsak, insanlık orta çağa geri döner, din savaşları başlar ve kan gövdeyi götürür. Dincilerin ve arkasındakı güçlerin yapmak istedikleri de tam da budur. 

Dincilerin, söyledikleri ve yaptıkları eylemlerinin hiç birisinin dinle ilgisi yoktur. Dinlerin amacı insanları birbiriyle savaştırmak değil, insanlığı ileriye götürmektir. Hiç bir din insanlara kötüluk yapmayı, adam öldürmeyi emretmemiştir. Tam tersine yaşatmayı, yardım etmeyi telkin etmiştir. Dincilerin bütün söylemleri ve eylemleri dine aykırıdır. Bu nedenle, radikal islamcıların da radikal hıristiyanların da gerçek dinle ilgisi yoktur. Ne Tevrat da ne İncil de ne de Kuran'da meşru savunma dışında insan öldürmek yoktur. Bunlar ya dini bilmeyen cahiller ya da dini kendi çıkarları için kullanan emperyalist-sömürgeci güçlerin piyonlarıdır. Dincilere bu gözle bakarsak olayları daha iyi analiz ederiz. Özellikle İslam coğrafyasındaki iç savaşlara baktığımızda bunu net olarak görürüz. El Kaide, İŞİD gibi terör örgütlerinin kime hizmet ettiğini daha kolay anlayabiliriz. Emperyalistler, bu örgütleri gerekçe yaparak işgallerine meşruluk kazandırmışlardır.Yaptıkları katliam ve tecavüzleri de gizlemişlerdir. Bu örgütler aracıĺığı ile bölgedeki enerji ve doğal kaynakların denetimini de kontrolleri altında tutmaya devam etmişlerdir.

Sonuç olarak, dinciler en büyük desteği emperyalistlerden ve onlara bağımlı olan ülkelerdeki iktidarlardan almaktadırlar. Dünyadaki gericiliğin ve saldırganlığın merkezi emperyalist ülkelerdir. Onların ülke içindeki piyonları da  dinciler, gericiler ve işbirlikçileridir. Dolayısıyla, emperyalizme karşı verilen mücadele dinci ve gericilere karşı verilen mücadeleden ayrı tutulamaz. İyi niyetli ve saf duygular taşıyan insanlarımızı bu dincilere bırakmamalıyız. Bunu yapabilmemiz için de dinimizi dincilerden daha iyi bilen aydın din adamlarımıza ihtiyacımız vardır. Bunun yolu da yüz yıl önce Mutafa Kemal'in izlediği yol olan AYDIN din adamı yetiştirmektir.

Saygılarımla.

Hamdullah Dedeoğlu

07.08.2020

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popular