30 Nisan 2020 Perşembe

GERİCİLER ATATÜRK HEYKELLERİNE NEDEN "PUT" DİYE SALDIRIYORLAR?


GERİCİLER ATATÜRK HEYKELLERİNE NEDEN "PUT" DİYE SALDIRIYORLAR?


Gazete ve televizyonlarda Atatürk heykellerine yapılan saldırı haberlerini okumuş ve izlemişsinizdir. Saldıranların zihniyeti bellidir. Hep aynı çevrelerdir. Cumhuriyete, Atatürk’e ve modern yaşama karşı olan gruplardır. Peki bunlar bu eylemlerini hangi amaç için yapmaktadırlar? Özellikle de neden Atatürk heykellerini hedef almaktadırlar? Bu makalemizde bu sorulara cevaplar bulmaya çalışacağız.

Bu çevrelerin büyük kısmı tarikatçıdır. Özellikle de Nakşibendi tarikatının Halidiye koluna mensupturlar. Kendilerini “din” maskesi ile gizlerler. Ancak, Mustafa Kemal’e karşı özel bir kinleri vardır. Bunun da kökeni yüz yıl öncesine dayanmaktadır. Mustafa Kemal’e 1908 Meşrutiyet devrimi içinde yer aldığı için karşıdırlar. İttihat Terakki üyesi olduğu için karşıdırlar. (Mustafa kemal 1. Dünya savaşından önce İttihat ve Terakki partisinden ayrılmıştır) Kurtuluş savaşını başlattığı için karşıdırlar. Saltanatı kaldırdığı için karşıdırlar. Hilafeti kaldırdığı için karşıdırlar. Kısaca Atatürk devrimlerinin hepsine karşıdırlar. Ancak, esas karşı olmalarının nedeni, Mustafa Kemal ve arkadaşlarının anti-emperyalist olmalarıdır. Çünkü ONLAR, emperyalist ordularını ve onların piyonlarını hezimete uğratmışlardır. Bunları esas örgütleyen, destekleyenler de hep emperyalistler olmuştur. Özellikle de İngiliz emperyalistleri olmuştur. 1909 yılındaki 31 Mart gerici ayaklanmasını “şeriat isteriz” diye bunlar çıkartmıştır. İngiliz muhipler cemiyetini bunlar kurmuştur. Yunan uçaklarında istiklal savaşına karşı dağıtılan bildirilerin altında bu grupların imzası vardır. Kuvayı Milliye’ye karşı, Kuvayı İnzibatiye’yi bu çevreler desteklemiştir. 1925 yılındaki Şeyh Sait isyanını bu gruplar örgütlemiştir. Menemen olayında Asteğmen Kubilay ve iki bekçiyi şehit edenler yine bu çevrelerdir. Kısacası, geçmişleri emperyalizmin işbirlikçisi olmaları ve gericilikle doludur. Eylemleri  hep ülkemizin aleyhine, emperyalistlerin lehine olmuştur.

Ancak, burada çok üzücü bir durum var. Maalesef bu çevreler, kendilerine destek olan vatandaşlarımızı “din” maskesi ile kandırmaktadırlar. Aynen FETÖ’nün yaptığı gibi. Yani, FETÖ’nün bir başka versiyonu olarak. Peki bunu nasıl yapıyorlar? Cumhuriyet’den önceki eylemlerinin dayanağı olarak “Şeriat”ı, Kurtuluş savaşı ve cumhuriyet dönemindeki eylemlerinin dayanağı olarak da Şeriatle birlikte, saltanatın ve hilafetin kaldırılmasını göstermektedirler. Osmanlı döneminde okuma-yazma oranının yüzde 7-8 olan bir toplumda Şeriat’ın din olmadığını bizim vatandaşımız nereden bilsin. Bugün bile büyük çoğunluğu Şeriatı din olarak bilmektedir. Halbuki şeriatın Türkçe anlamı hukuk, kanun, yasa demektir. Buradan da anlaşılacağı gibi, insanların dini inancı istismar edilerek esas amaç gizlenmektedir. Ülkemizin gelişmesini sağlayacak modern kurumlar engellenerek, batılı kapitalistlerin devamlı pazarı olması istenmiştir. İşte saltanat ve Hilafet makamları bu gelişmeleri engellediği için kaldırılmış, yerine cumhuriyet rejimi kurulmuştur. 

ATATÜRK HEYKELLERİNE NEDEN PUT DİYORLAR?

Bu çevreler, cumhuriyet kurulduktan sonra, esas hedeflerini Cumhuriyetin kurucusuna yöneltmişlerdir. Bunu yaparken de çok sinsi bir taktik kullanmaktadırlar. İslamiyet’den önce Kabe’de 360 civarında put (Heykel) bulunuyordu. Putperestler bu putlar aracılığı ile istek ve temennilerinin tanrı tarafından kabul edileceklerine inanıyorlardı. Yani, putları tanrıya ortak olarak (Şirk) görüyorlardı. Mekke’nin fethinden sonra, Kabe bu putlardan temizlenmişti. İşte bu gerici çevreler, Atatürk heykellerini bu putlara benzeterek, sözde “din” adına saldırılarda bulunmaktadırlar. Benzetmenin korkunçluğunu ve sinsiliğini görebiliyor musunuz? Devletin kurucusu olan Mustafa Kemal’i bu putlara benzeterek, dini bir anlamla Atatürk heykellerine yapılan saldırıları meşru göstermek istemektedirler. Yani ülkemizin milli kahramanını hedef alarak toplumun zihninde silmek istemektedirler. Bu eylemlerin arkasında emin olun kesinlikle emperyalist güçlerin yönlendirmesi ve desteği var. Bunun ispatı şudur; Birincisi emperyalizmle geçmişte kurdukları bağlardır. Örneğin Şeyh Sait isyanındaki İngiliz desteği. İkincisi, siyasi arenadaki temsilcilerinin sık sık Londra ziyaretleri ve konuk oldukları kraliyet kurumlarıdır. Üçüncüsü, emperyalistlerin müslümanlara yaptıkları katliam ve tecavüzlere sessiz kalmalarıdır. Siz hiç bunların emperyalistlerin Irak, Libya, Afganistan işgalini kınadıklarını ya da protesto ettiklerini gördünüz mü? Hedeflerinde bunlar yok Kim var? Bunları yenen Mustafa Kemal var. Kimin işbirlikçisi oldukları belli olmuyor mu?

Neden Atatürk’ü hedef göstermektedirler? Çünkü, Mustafa Kemal İngiliz ordularını iki kez mağlup etme başarısını gösteren bir komutan ve liderdir. İngiliz emperyalistleri bunu hazmedememişlerdir. Mustafa Kemal’den intikam almak peşindeler. Emperyalistler bunu hiçbir zaman unutmazlar. Atatürk’e düşman olmalarının ve gericileri desteklemelerinin nedeni budur. Kendi ülkelerinde binlerce heykel bulunmaktadır. Bu heykelleri birer sanat eseri olarak dünyaya sunmaktadırlar. Bizdeki heykelleri ise, put olarak lanse etmektedirler. Emperyalistlerin ne kadar gizli ve sinsi emeller içinde olduklarını burada da görebiliriz. Emperyalistlerin özellikle de İngiliz emperyalistlerinin doğu bilimciler (Oryantalist) yetiştirilmesine neden çok önem verdikleri anlaşılmıyor mu? Ama burada üzücü olan şudur: İngiliz emperyalistlerinin kendi çıkarları ve intikamları için ülkemiz insanlarını kullanmasıdır. Onlara destek olan vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum: Peşinde gittikleri örgütlerin, tarikatların ve cemaatlerin tepe noktasında bulunan yöneticilerin, Tv ve gazete sahipleri ve yazarlarının eylemlerini, ziyaretlerini, fikirlerini dikkatlice izlemelerini öneriyorum. Analizci bir gözle baktıklarında, bazı ipuçlarına ulaştıklarını göreceklerdir.

Saygılarımla.
Hamdullah Dedeoğlu
30.04.2020.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popular