30 Temmuz 2024 Salı

AMASYA GÖYNÜCEK İLÇESİNDE KERBELA ŞEHİTLERİNİ ANMA VE AŞURE ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ


Göynücek kaymakamı Mustafa Kartal konuşmasında, Kerbela direnişinin önemi üzerinde durdu.

Göynücek Belediye Başkanı Kemal Şahin konuşmasında etkinliğin birlik ve beraberliğe katkı sunduğunu söyledi.
Cem Vakfı Amasya Şubesi Başkanı Haydar Kılıç Dede  konuşmasında, Hz. Hüseyin'in Kerbela'da mazlumların hakkını savunduğunu belirtti.
Hünkar Uğurlu Dede konuşmasında, Kerbela olayını anlattı. Aşure pay edilmeden önce de matem ve lokma duası verdi. 

Sanatçılar Sercan  Direk, Sinan Ereker, Özer Benk, Doğukan Bulut, Kerbela olayı ile ilgili ağıtlar, deyişler ve düvazlar okudular.


İlçe merkezinden ve köylerden gelenler etkinliği ilgiyle ve dikkatle takip ettiler. Ağıtları ve matem deyişlerini dinleyen izleyicilerden göz yaşlarını tutamayanlar da oldu.

AMASYA GÖYNÜCEK İLÇESİNDE KERBELA ŞEHİTLERİNİ ANMA VE AŞURE ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Amasya Göynücek ilçesinde Belediye, Kaymakamlık, Üniversiteli Genç Aleviler Derneği ve Göynücek Yerel Eylem Grubu birlikte Kerbela şehitlerini anma ve Aşure etkinliği düzenledi.

Etkinliğe kaymakam Mustafa Kartal, Göynücek Belediye Başkanı Kemal Şahin, İlçe Emniyet Amiri Halil İbrahim Topal, Amasya İl Tarım ve Orman Müdürü Gürol Çetin, Amasya Kırsal kalkınma ve Destekleme Kurumu Müdürü Cengiz Dikici, İlçe Müftüsü Metin Şener, Nüfus Müdürü Hasan Basri Koyuncu, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Mahmut Akbulut, Tapu ve Kadastro Müdürü İbrahim Özer, Özel İdare Müdürü Tuncay Şahin, Milli Eğitim Müdürü Abdulmuttalip Ziyagil, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Barış Çelik, Göynücek Yerel Eylem Grubu Derneği Müdürü Ercan Gırgıç, Üniversiteli Alevi gençler Derneği Başkanı Songül Kayar, Başkan yardımcısı Şahin Atılgan, Cem Vakfı Amasya Şubesi başkanı Haydar Kılıç ile ilçede ve köylerde yaşayan vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan etkinlikte, Göynücek Kaymakamı Mustafa Kartal, Belediye Başkanı Kemal Şahin, Cem vakfı Amasya Şubesi Başkanı Haydar Kılıç ve Alevi-Bektaşi Kültür ve Cem Evleri Daire Başkanlığında görevli Hünkar Uğurlu Dede birer konuşma yaptılar. Konuşmacılar, Kerbela olayının önemi üzerinde durdular. Hz. Hüseyin’in Kerbela’da zalime karşı mazlumun, haksızlığa karşı haklının, dikta yönetime karşı halkı savunmak için şehit olduğunu belirttiler.

Konuşmaların tamamlanmasından sonra, sanatçılar Sercan Direk, Sinan Erkeker, Özer Benk, ve Doğukan Bulut Kerbela ile ilgili ağıtlar, deyişler ve düvazlar okudular.

Etkinlik, sanatçılara Amasya’nın sembollerinden olan Elma plaketlerinin verilmesi ve Aşure dağıtımı ile sona erdi.

 30.07.2024.

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popular