11 Kasım 2022 Cuma

YOUTUBE'DA ALEVİLİK ALEYHİNDE KONUŞANLARA VERİLEN CEVAPLAR: SİZ MEYDANI BOŞ MU ZANNEDİYORSUNUZ?







YOUTUBE'DA  ALEVİLİK ALEYHİNDE KONUŞANLARA VERİLEN CEVAPLAR:

SİZ MEYDANI BOŞ MU ZANNEDİYORSUNUZ?

Son zamanlarda YOUTUBE'DA tarikat destekli bazı sitelerin aleviliği yeren, İslam dışı gösteren yayınların fazlalığı dikkatimi çekti. Bunlara cevap verilmesi gerektiğini düşündüm. Zira bunu yapanlar meydanı boş bularak istedikleri gibi at koşturacaklarını zannediyorlar. Kulaktan dolma, yüzeysel bilgileri ile aleviliği İslam ve din dışı göstererek, yer yer hakarete varan ifadeler kullanmaktalar. İşte bu sitelere kendi sayfalarında verdiğim cevapları bir makale şeklinde yayınlamanın faydalı olacağına kanaat getirdim. Yararlı olması dileği ile...

Birinci cevap: İHRAMCIZADE KEREM ÖNDER'E: "ALEVİLER NEDEN HZ. ALİ'YE BENZEMİYOR" BAŞLIKLI KONUŞMAYA

Sayın konuşmacı,

 Herkes inancını istediği şekilde yaşayabilir. Bütün inançlar kutsaldır. Allah ile kul arasına ne hakla giriyorsunuz? Bu yetkiyi nereden alıyorsunuz? Başkası da sizin inancınıza aynı şekilde müdahale etse ne diyeceksiniz merak ediyorum. Alevilerle uğraşmayı da bırakın. Halk arasında kışkırtıcılık yapmayın. Ayrıca namaz bütün dinlerde vardır. Yahudilikte, Hıristiyanlıkta ve Zerdüştilikte de namaz ibadeti bulunur. Namaz İslamiyetin direği değildir. İslam'ın özü iyi ahlak ve adalettir. Bunu söyleyen de Hz. Muhammed'dir. 

Sayın konuşmacı,

Aleviler Cem ibadetinde namaz kılarlar. Ancak sizin kıldığınız şekilde değildir. Cem ibadeti, NUR suresinin 35. ve 36. ayetlerine uygundur. Zira bu ibadet peygamber efendimizin Mekke'de yaptığı ibadetin aynısıdır. Namazın anlamı Allah'a yakarmak, niyaz etmek, dua etmektir. Bunların hepsi Cem ibadetinde vardır. 

Sayın konuşmacı,

Ehli Sünnet mezhepleri diye Kur'an'da bir ayet yoktur. Ehli Sünnet mezhepleri peygamber efendimizin vefatından dört yüz yıl sonra ABBASİ halifesi KADİR BİLLAH tarafından alınan bir kararla ortaya çıkmıştır.  Tamamen siyasi bir karardır. Kendi iktidarını korumak içindir.

İKİNCİ CEVAP: İLİM VE DAVET ADLI SİTEYEDİR. "ALEVİLERİN AHLAKLARI GÜZEL FAKAT YOLLARI YANLIŞ"  BAŞLIKLI KONUŞMAYA

Bu sitedeki konuşmalar, daha önce alevi olduğu ileri sürülen Emrah Tekin adlı şahsın ağzından yine alevi inancını küçümseyen, İslam dışı gösteren bir yayındır. Tarikat destekli olduğu anlaşılmaktadır. Bu siteye verilen cevap da şöyledir:

"Beyfendi İslamiyetin özü iyi ahlak ve adalettir. Bunu söyleyen Hz. Muhammed'dir. Bununla ilgili çok sayıda hadis vardır. Namaz ibadeti Yahudilikte, Hıristiyanlıkta ve Zedrdüştilikte de vardır. Aleviler de Cem'lerde iki rekat namaz kılarlar. İslam'da şekilcilik olmaz. Öz önemlidir. Bu düşünceyi İslam'a sokan VAHHABİLİK'tir. Onun kurucusu da İngilizlerdir. Osmanlı'yı yıkmak için kullanmışlardır. Bazı bireysel olayları anlatıp, aleviliği karalamayın. Kimse bu yetkiyi size vermedi. İnançlara saygılı olun. Tarikatçılık yapacaksanız kendi inancınızı anlatın. Olur mu?  Ehli Sünnet imamlarından İmam-ı Azam-ı okumanızı öneriyorum. Selamlarımla."

Alevilik aleyhine yayın yapan sitelerin oldukça yoğun bir faaliyet içerisinde oldukları görülmektedir. Bunların bir merkez tarafından yönetildiği anlaşılmaktadır. Arkasında örgütlü bir gücün olduğu belli olmaktadır. O nedenle kurumsal olan Alevi vakıfların, derneklerin ve Cemevlerinin bu tür yayınlara karşı uyanık olmaları ve gerekli önlemleri almalarını öneriyorum.  

Saygılarımla.

Hamdullah Dedeoğlu.

11.11.2022.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popular