30 Mayıs 2020 Cumartesi

ATATÜRK’E PUT DİYEN BURHAN İŞLEYEN DERHAL İSTİFA ETMELİDİR


SAYIN: DİYANET İŞLERİ BAŞKANI PROF. DR. ALİ ERBAŞ

ATATÜRK’E PUT DİYEN BURHAN İŞLEYEN DERHAL İSTİFA ETMELİDİR

Sayın Erbaş,

Sizin başkanlığını yaptığınız kurum bir özel şirket ya da bir şahsın tapulu malı değildir. Özellikle de başkan yardımcınız Burhan İşleyen adlı şahsın hiç değildir. Bu şahıs, kişisel görüşlerini kurumunuzdan istifa ederek açıklayabilir. Kendisiyle bu konuları sizin hakemliğinizde demokratik bir ortamda tartışmaya hazırım. Diyanet İşleri Başkanlığı, toplumda saygınlığı olan kurumların başında gelen bir kurumdur. Adı geçen şahıs, bu güzide kurumla bağdaşmamaktadır. Zira, Burhan İşleyen isimli kişi bu kurumun kurucusu hakkında bir bilgiye sahip olmadığı gibi, dini inancımızdan da bi haber olduğu anlaşılmaktadır. 

Sözlerinde,“Put” diye adlandırdığı kişi, ülkemizi işgalden kurtaran ve bağımsız bir devlet kuran liderimizdir. Bu arkadaş herhalde işgal altındaki Yunan bölgelerinde Camilere ne yapıldığını ya hiç okumamış ya da hiç duymamış anlaşılan. Emperyalistleri ve onların kiralık askerlerini denize döken bir kahramana “put” denilerek hakaret edilmesini siz doğru buluyor musunuz? Buna benzer sözleri işgalci İngilizler ve İngiliz sevenler ifade ediyordu. Bu arkadaş da bu ifadeleri herhalde onlardan ödünç almış görünüyor. Bugün yüz bin Camii’de ezanlarımız özgürce okunuyorsa, bunu başta Mustafa Kemal ve arkadaşlarına, gazilere ve şehitlerimize borçluyuz. Bu arkadaşın gazilerimize de şehitlerimize de saygısının olmadığı anlaşılmaktadır. 

Mustafa Kemal’e “put” diyen çevreler de bilinen çevrelerdir. Bu çevreler başından itibaren İngilizlerin yanında yer almış olan işbirlikçilerdi. Kendilerine taraftar toplamak için vatandaşlarımızın dini duygularını istismar eden FETÖ benzeri cemaat ve tarikatlerdi. Bu işbirlikçilikleri bugün de devam etrmektedir. Ayrıca Milli önderi, müşriklerin Kabe’deki putlarına benzetmesi de çok çirkin bir benzetmedir. Akademik ünvanı olan bir şahsa, bu yalan ve psikolojik savaş yöntemlerini tekrar etmesi yakışmamıştır. Bütün ülkelerde ülkenin kurucusunun heykelleri vardır. Bu o ülkelerin ortak değeridir. Mustafa kemal de ülkemizin ortak bir değeri ve sembolüdür. Kendisine kurtuluş savaşını ve ülkemizin işgalcilerden kurtarılması için verilen mücadeleyi bir akademisyen olarak incelemesini öneriyorum. Bunu ön yargısız yaptığında inanıyorum ki, düşüncelerinde yanıldığını anlayacaktır. Aynı şekilde, Hz. Muhammed’in hayatını ve mücadelesini de araştırmasını öneriyorum. Kanaatimce bu arkadaş, peygamber efendimizin verdiği mesajları da yanlış anlamış. 

Yaptığı görevler sırasında bazı eylemlerini beğenmemiş olabilirsiniz, ancak bu ülkenin ordusuna kırk yıl hizmet etmiş bir genel kurmay başkanına da vefatı sırasında ahlaken hakaret edilmeyeceğini de bilmediği görülmektedir.

Sayın Erbaş,

Bize göre, Başkan yardımcınız Burhan İşleyen, kurumun saygınlığına gölge düşürmüştür. Derhal görevinden istifa etmeli ve milli kahramanımız için kullandığı “put” ifadesinden dolayı da özür dilemelidir.

Selam ve Saygılarımla.
Hamdullah Dedeoğlu
30.05.2020.
*Bu yazı elektronik posta ile Diyanet İşleri Başkanı  Sayın Ali Erbaş'a da gönderilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popular