29 Ağustos 2018 Çarşamba

KUR’AN’DA MEŞRU SAVUNMA DIŞINDA ADAM ÖLDÜRMEK VAR MI ?

KUR’AN’DA MEŞRU SAVUNMA DIŞINDA ADAM ÖLDÜRMEK VAR MI ?

Doksanlı yıllardan beri, batılı basın yayın organları ve entelektüelleri İslam dinini “terörizm” ile eşdeğer tutan kampanyalar yürütmektedir. Bu propagandalarına malzeme olarak da, kendi istihbarat örgütlerinin kurup yönlendirdiği terör örgütlerinin eylemlerini göstermektedirler. Bu örgütler aracılığı ile islam coğrafyasını kana bulamaktalar. Konunun daha iyi anlaşılması için, bu örgütlerin ne zaman ve nasıl kurulduğunu kısaca özetlemek gerekir.

Sovyetler Birliğinin 1979 yılında Afganistan’ı işgal etmesinden sonra, ABD, İslami grupları Sovyetlere karşı silahlandırıp destekledi. Sovyetlerin Afganistan’dan çekilmesinden sonra, bu örgütlerin içinde yer alan yabancılar ülkelerine döndü. CİA, bu militanlardan adam devşirerek, İslam ülkelerinde bunlara örgütler kurdurdu. El Kaide, İşid, Boko Haram gibi terör örgütleri bu tarihten sonra ortaya çıktı. Bu örgütler, Irak’ta, Suriye’de ve Libya’da vahşice katliamlar yaptılar. Eylemlerini de “İslam” ve “Din” adına yaptıklarını açıkladılar. Batı basını da, bu militanların kafa kesen videolarını yayınlandı. Videoları izleyenler, İslam dinine mensup olanları, kafa kesen, canlı bomba patlatan kişiler olarak algıladı. Böylece, İslam ülkeleri hedef tahtasına oturtuldu.

Katliamlar yapan bu örgütler, eylemlerinin dayanağı olarak Ku’an’ı Kerim’i gösteriyorlardı. Peki, din adına katliamlar yapan bu örgütlerin kendilerine dayanak yaptığı Kur’an’ı Kerim’de adam öldürme konusunda ne deniliyor ? Din de baskı ve zorlama var mı?   Önce konu ile ilgili ayetleri verelim. Sonra da yorumumuzu yapalım.

FURKAN SURESİ: 68. Ayet: “ Onlar Allah’ın yanında başka bir tanrı tutup ona tapmazlar. Allahın haram kıldığı cana HAKSIZ YERE KIYMAZLAR.”

ENAM SURESİ: 151. Ayet: “ Haklı olmadıkça cana kıymayın. Allah bunu size HARAM etmiştir.”

BAKARA SURESİ: 190. Ayet: “Sizinle savaşanlarla Allah yolunda savaşın. Aşırı gitmeyin. Zulmetmeyin. Şüphe yok ki, Allah ZULMEDENLERİ sevmez.”

194. Ayet: Hürmetler karşılıklıdır. Şu halde size kim tecavüz ederse, onun tecavüz ettiği gibi ona saldırın. “

216. Ayet: “ Savaş hoşlanmadığınız halde, size farz kılındı. Bazı şeyler vardır ki, hoşlanmazsınız. Fakat hayırlıdır. Bazı şeyler de vardır hoşlanırsınız. Fakat kötülüğünüzedir.”

MAİDE SURESİ: 32. Ayet: “ Bu yüzden İsrailoğulları’na şu hükmü yazdık. Kim cinayet işlememiş veya yeryüzünde bozgunculuk çıkarmamış bir kimseyi öldürürse, bütün insanları ÖLDÜRMÜŞ gibi olur. Kim birisini ölümden kuratarırsa, bütün insanları KURTARMIŞ gibi olur. “

Dinde baskı ve zorlamanın olmadığını belirten ayetler de şunlardır:

GAŞİYE SURESİ: 21 VE 22. Ayet: “ Ey Muhammed! Artık sen onlara öğüt ver. Şüphe yok ki, sen ancak bir öğüt vericisin. Sen onların üzerinde bir BEKÇİ veya gözetleyici değilsin.”

ŞURA SURESİ: 48. Ayet: “Ey Muhammed! Eğer yüz çevirirlerse bilsinler ki, biz seni onlara bir BEKÇİ göndermedik. Sana ait olan görev sadece tebliğdir.”

BAKARA SURESİ: 256. Ayet: “ Dinde BASKI ve ZORLAMA yoktur.”

İSRA SURESİ: 54. Ayet: “...Ey Muhammed! Biz seni onların üstüne VEKİL göndermedik.”

Ayetler dikkatle incelendiğinde, “haksız adam öldürmenin yasaklandığı” savaşlarda düşmana “aşırıkık yapmayın” “zulmetmeyin” “ savaştan hoşlanılmadığı” “ dinde baskı ve zorlama”nın olmadığı belirtilmektedir. Bu ayetlerin neresinde terör ve katliamı onaylayan cümleler var ? Batılı ajanlar, ayetlerdeki bazı kelimeleri cümleden koparıp,  terör örgütlerine malzeme olarak sunuyor. Dini bilmeyen gençleri avlayarak, kendilerine eleman devşiriyorlar. Yani bir taşla iki değil, bir kaç kuş vurmuş oluyorlar.

Hz.Muhammed ve müslümanlar, kendilerini Mekke’den çıkaran, geride kalanlara işkence yaparak öldüren, yerleşmek zorunda oldukları Medine’ye saldırılar düzenleyenlere karşı, kendilerini savunmasınlar mı ? Kılıçlara kafalarını mı uzatsalardı ? Bugünkü hukuk anlayışında bile “meşru savunma” hak değil mi ? İşte ayetler'de bunlar anlatılmaktadır.

O halde, Kur’an’da, adam öldürme ve savaş konusunda ayetler gayet açık ve netken, nasıl oluyor da islam dini terörizmle eşdeğer olarak sunuluyor. Bunda bir art niyet yok mu ? Elbetteki amaç başka. Küresel güçler, İslam ülkelerini kendilerine ve dünya kamuoyuna “düşman “ algısı yaratarak, o ülkelerin  doğal kaynaklarına el koymak için yaptığı ve yapacağı katliam ve zulümlere meşruluk kazandırmak istemektedir. Terör örgütlerini organize etmesinin esas nedeni de budur. Bu algı operasyonlarına maalesef ülkemizdeki bazı “aydın” çevreler de katkı sunmaktadır. Bunlar, İslam dinini ve kültürünü araştırma, inceleme zahmetine katlanmadan, batılıların angaje ettiklerini tekrarlamaktan başka bir şey yapmıyorlar. Çünkü ayakları bu toprağa basmıyor.

Emperyalistlerin İslam coğrafyasına yaptıkları bu saldırılar karşısında yöneticiler ne yapıyor ? İslam ülkelerinin yöneticileri aralarındaki kabile, mezhep ve siyasi rekabetleri nedeniyle birlikte hareket edemedikleri için; emperyalistlerin bu saldırı, pravakasyon ve propagandalarına cevap verememektedir. İslam ülkelerinin bir eksiği var, o da Mustafa Kemal ATATÜRK’ün savunduğu ilkelere sahip liderlerden yoksun olmasıdır.

Saygılarımla.
Hamdullah Dedeoğlu
29.08.2018.
*Kur’an ayetleri Milliyet gazetesinin 1982 yılında din ve dil uzmanlarına hazırlattığı Türkçe çevirisinden alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popular