28 Haziran 2018 Perşembe

CHP’Lİ SEÇMENİN YIKILAN HAYALLERİ VE GERÇEKLER

CHP’Lİ SEÇMENİN YIKILAN HAYALLERİ VE GERÇEKLER

Her seçim dönemine girilirken, CHP seçmenine hayaller pompalanıyor. Öyle bir hava yaratılıyor ki, sanki CHP tek başına iktidar olacakmış gibi bir ortam sunuluyor. Oysa, halkın içinde olan, Türkiye’nin gerçeklerini analiz eden ve şartları objektif olarak gören birisi, durumun böyle olmadığını rahatlıkla görebilir. Bu yazımızda bunun tamemen hayaller üzerine kurulduğunu ve insanların nasıl kandırıldıklarını anlatmaya çalışacağız.

Daha önceki yazılarımızda CHP’nin köklerinden koptuğunu ve “ Neoliberal” ideolojinin etkisine girdiğini belirtmiştik. Seçimden önce yapılan bazı eylemlerde, örneğin “ Adalet” yürüyüşünde hayatı boyunca CHP’ye karşı olan, kuruluşundan beri AKP’ye destek veren bazı liberallerin FETÖ soruşturmalarında tutuklanmaları üzerine,  serbest bırakılmaları için, adeta can siperhane mücadele verildi. Oysa, bu liberaller, Cumhuriyetçilere, Atatürkçülere, Milliyetçilere, vatanseverlere kurulan kumpaslara televizyon ve gazetelerde her gün destek veriyordu. Bunları savunmak CHP’ye düşer miydi ? Bu operasyonları destekleyen dönemin cumhurbaşkanı Aptullah Gül değil miydi ? CHP yönetimi Aptullah Gül’den bile medet uman bir çizgi izledi. 

CHP’NİN PASİF VE TESLİMİYETÇİ POLİTİKALARI

AKP, iktidara geldiğinden itibaren, Cumhuriyete karşı olduğunu açıkça ilan etmişti. Cumhuriyet dönemi için “ reklam arası “ demişti. Laiklik ilkesini tanımadığını, anayasayı “ iki ayyaş" ’ın yaptığını söyleyerek hedeflediği rejimi ilan etmedi mi ? Tüm bunlar olurken, CHP yönetimi, sokağa çıkıp, buna karşı mücadele etti mi ?

Yine aynı CHP yönetimi, devletin ve CHP’nin kurucusuna ait olan Atatürk Orman Çiftliği yağmalanırken, üzerine betonlar dökülüp, saraylar yapılırken, Atatürk heykelleri kaldırılıp, çöplere atılırken neredeydi ? Kış uykusunda değil miydi ?

İktidar, devlet kurumlarında milli kadroları tasfiye ederken, CHP yönetimi seyirci kalmadı mı ? Diyanet işleri başkanlığı AKP’nin arka bahçesi yapılırken CHP yönetimi neredeydi ? Cumhuriyetin fabrikaları kapatılıp, arazisine avm’ler ve gökdelenler, rezidanslar yapılırken CHP yönetimi neredeydi ?

Akp yönetimi, dış politikada emperyalistlerin çıkarları doğrultusunda hizmet ederken, CHP yönetimi kararlı bir duruş segileyebildi mi ? Halkı bilinçlendirip protesto mitingleri yapabildi mi ?

AKP iktidarı, kendi yandaşlarına sermaye aktarmak için, bazı iş adamlarına karşı uygulamalar yaparken, CHP yönetimi sesini çıkarabildi mi ?

KURTULUŞ ÜLKEYİ TERK ETMEK DE DEĞİLDİR

İktidarın tüm bu saldırılarına karşı kararlı bir duruş sergilemeyen, halka güven vermeyen, kendi milletvekillerine bile sahip çıkamayan bir partiye halkın oy vereceğini mi sanıyorsunuz ? Böyle düşünenler varsa, daha çok hayaller kurabilir ve inanabilirler. Ancak hayalleri yıkılanlardan bazıları ümitsizliğe kapılarak, çareyi ülkeyi terk etmekte buluyorlar. Bunlara da şunu hatırlatmakta fayda görüyorum. Gittikleri ülkede de aynı durumla karşılaştıklarında acaba nereye gidecekler ? Bunun sonu yoktur. Bütün haklar mücadele ile alınmıştır. Şartların çok daha kötü olduğu işgal döneminde Mustafa Kemal isteseydi kendi çıkarını öne alıp, İstanbul boğazında bir yalıda hayatına devam edemez miydi ? Bunu yapan generaller olmadı mı ? Bu düşüncede olanlara Mustafa Kemal’i örnek almalarını öneriyorum.
Saygılarımla.

Hamdullah Dedeoğlu
28.06.2018
* Bu yazı,  elektronik posta ile sayın Muharrem İnce'ye de gönderilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popular