19 Şubat 2018 Pazartesi

MEKKE İMAMI SUDEYSİ : “ AMERİKA İLE BİRLİKTE DÜNYAYI YÖNETİYORUZ “

MEKKE İMAMI SUDEYSİ :

AMERİKA İLE BİRLİKTE DÜNYAYI YÖNETİYORUZ “

ÖZGÜR OLMAYAN MEKKE'DE HAC YAPMAK HELAL Mİ ?

Suudi Arabistan’ın Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi İşleri genel başkanı Şeyh Dr. Abdurahman Es-Sudeysi’nin yukarıdaki sözleri on yedi eylül 2017 tarihli Yeni Çağ gazetesinin internet sitesinde yer aldı. Site, Milli gazeteyi kaynak göstermişti. Dolayısıyla, haber mutaberdi. Yanlışlık olamazdı. Başlıktaki haberi görünce, inanın kendimden ve müslüman olmamdan utandım. Bilmem sizler de aynı duyguları hissetiniz mi ? İnsan bu kadar alçalabilir mi ? Mescid-i Haram ve mescid-i Nebevi’yenin imamı olan bir şahsın, böyle bir konuşma yapmaya ne hakkı olabilir ? Bundan daha rezilce bir açıklama olabilir mi ? Temsil ettiği makam, sadece Suud’lara ait bir mekan değildir. Tüm müslümanlarca kutsal sayılan ibadet merkezleridir. O halde, bu kendini bilmez, sözde doktor kariyerli, şeyh bozuntusu bu sözleri söyleme cesaretini kimden almaktadır ? Konuştuğu yere bakarsak, bunu daha iyi anlayabiliriz. Şeyh bozuntusu, bunları, New York’ta katıldığı bir konferasta açıklamaktadır. Efendisinden güç alarak şöyle devam ediyor:

ABD BAŞKANI TRUMP’A DUALAR EDİYORUM “

Bugün Suudi Arabistan ve Amerika birleişk devletleri, dünyanın iki kutbudur. Allah’a hamd olsun, dünyayı birlikte yönetiyorlar. Suudi Arabistan ve ABD, dünyanın güvenliğine ve istikrarına öncülük ediyorlar. Buradan, kralımız Selman Bin Abdülaziz ve ABD başkanı Donald Trump’a dualar ediyorum. “

Emperyalizmin işbirlikçisini görmüştük de, bu kadarını görmemiştik. Emperyalistlerin, özellikle de ABD emperyalistlerinin islam coğrafyasını nasıl kan gölüne çevirdiğini, yaptığı katliamları ve tecavüzleri bize istikrar diye satmaya çalışıyor. Yüzsüzlüğün ve pervasızlığın bu kadarına da pes doğrusu. Afganistan’ı, Irak’ı işgal edenler bunlar değil mi ? Libya’da sivil halkın üzerine bomba yağdıranlar bunlar değil mi ? Suriye’de iç savaş çıkartıp kardeş kanı döken bunlar değil mi ? Irak’ta binlerce kadına tecavüz edenler Amerikan askerleri değil mi ? Bütün bu ülkeler müslüman değil mi ? Şimdi çıkmış şeyh bozuntusu, bunları bize istikrar diye yutturmaya çalışıyor. İşbirlikçilik senin ruhuna işlemiş. Bu mikrobu bize de mi, bulaştıracaksın. Dedelerin, İngilizle birleşip, kutsal mekanları savunmak için canını veren Osmanlı askerlerine arkadan saldırmıştı. Sen de, Amerikayı arkana alarak, yine müslümanlara saldırıyorsun, bir de bundan övünçle bahsediyorsun. Sen de hiç utanma yok mu ? Sen de hiç haysiyet yok mu ?

Şeyh bozuntusunun bu sözlerini okuyunca bizim “ İslamcı” kesimin ne diyeceğini ve ne yapacağını on beş gün merakla bekledim. Ben bir tepki ve karşı bir açıklama görmedim ve okumadım. Türbanı bahane ederek, yıllarca “özgürlük” eylemleri yapanlar kafalarını kuma gömmüşlerdi. Beşar Esat’a kükreyenler sus pus kesilmişlerdi.

Gelelim makalenin başlığında yer alan “ Özgür olmayan Mekke’de hac yapmak helal mi ?” Bu soruya öncelikle resmi bir kurum olan ve hac ziyaretlerinden sorumlu olan diyanet işleri başkanlığının cevap vermesi gerekir. Vereceği cevabı bilmeme rağmen, ben yine de soruyorum;

Ey Diyanet işleri başkanlığı; Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi’yeden sorumlu baş imamın bu söylediklerinden sonra, Mescid-i haramı ziyaret etmek helal mi ? Müslümanların umre için gittikleri Mescid-i Nebevi’ye gitmeleri helal mi ? Bu imamın arkasında namaz kılmak helal mi ?

Yazan : Hamdullah Dedeoğlu
02.10.2017


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popular